Home ZanimljivostiFit Svet Zašto je kolagen prijatelj vaše kože?!

Zašto je kolagen prijatelj vaše kože?!

by Redakcija

U nekom trenutnu u životu, mnogi od nas su se borili sa nekom vrstom problema sa kožom. Ako se borite sa problemom kože, preporuka je da isprobate dodatke prirodnog kolagena. Iako postoji malo naučnih dokaza koji podupiru kolagen kao koristan tretman za ekcem ili druga stanja kože, kolagen podržava barijeru kože. Zato vredi probati. Ima smisla pružiti svom telu i koži koja se bori uz pomoć pravilne ishrane i suplemenata.

Pokazalo se da dodaci kolagena mogu pomoći integritetu kože, što bi rezultiralo kao prvi odbrameni mehanizam od bolesti kože.

Aktuelna stanja kože, poput ekcema, često su povezana sa prekomernom upalom, koja uzrokuje lošu funkciju barijere kože. Zato je prevencija ili zaustavljanje ove loše funkcije dobar početak.

Budući da upalu pokreće imunološki sistem, podrška primarnom mestu gde je smešten naš imuni sistem su creva, može pomoći. To takođe možete uraditi sa visokokvalitetnim probiotikom koji ne samo da pomaže crevnu floru, već podržava takođe i biom kože. Vitamin D takođe pomaže u smirivanju upalne reakcije regulisanjem imunog sistema i pomaganjem u proizvodnji hormona koji utiču na zdravlje kože.

Osim toga, istraživanja su pokazala da Omega 3 masne kiseline inhibiraju leukotrien 4B, upalni spoj koji pokreće ekcem, dok takođe podržavaju zdravu strukturu kože. Još nešto treba uzeti u obzir a što je manje poznato, je aminokiselina L-Histidin, za koju se pokazalo da povećava proizvodnju proteina koji podržava kožnu barijeru.

Ako razmišljate o uzimanju suplemenata kolagena, evo nekoliko saveta o tome kako ih uključiti u svoju svakodnevnu ishranu. Prvo, važno je razumeti različite vrste kolagena dostupne na tržištu.

Uopšteno, postoje dve glavne vrste: hidrolizat kolagena, koji se najčešće koristi u suplementima, i peptidi kolagena koji se najviše koristi dodavanjem u pića. Takođe je važno i pridržavati se zdravog načina života. Uravnotežena ishrana i redovna fizička aktivnost će vam pomoći da izvučete maksimum iz suplemenata kolagena.

Jako je važno posavetovati se sa svojim lekarom ili stručnim licem pre nego što započnete novi režim suplementacije. Savetovanje vam može pomoći da uzmete pravu dozu i pravilan način korišćenja. 

 

Pitajte nas sve što ste uvek želeli u vezi treninga, ishrane ili suplementacije – dugogodišnje iskustvo i više od 10 godina rada stoje Vam na raspolaganju. Spartan Shop, 17. Oktobra broj 17 Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!