Home Pravila korišćenja

Pravila korišćenja

Pravilnik korišćenja portala SDCafe.rs

Pristupom na internet portal SDCafe.rs i sve njegove delove prihvatate, u potpunosti razumete i saglasni ste sa pravilnikom korišćenja. Obaveza korisnika portala ili njegovih delova je da u svakom trenutku budu upoznati sa pravilnikom korišćenja, kao i da redovno prate sve promene istog. Portal SDCafe.rs se izričito ne sme upotrebljavati u nezakonite svrhe niti u njihovoj promociji.

Deo 1 : O portalu

Svaki posetilac je dobrodošao da koristi sve sadržaje i delove portala ukoliko razume i ne krši pravila definisana u pravilniku korišćenja. Sav sadržaj koji se nalazi na portalu i svim njegovim delovima je objavljen u dobroj nameri i dozvoljen je na korišćenje osobama svih dobi i uzrasta.

Celokupan sadržaj portala SDCafe.rs je sačinjen od sadržaja u vlastitoj svojini, sadržaja u svojini drugih, sadržaja oglašivača i partnera, sadržaja postavljenog od strane korisnika / posetilaca, besplatnih sadržaja kao i linkova ka spoljnim stranicama. Portal SDCafe.rs ne odgovara za korišćenje celokupnog sadržaja koji je dostupan na svim delovima portala kao i samom portalu. Takođe, portal se odriče odgovornosti za svu potencijalnu štetu koja bi se mogla javiti usled korišćenja istog.

Deo 2 : O autorskim pravima

Sav vlastiti sadržaj koji uključuje tekstualne, audio i vizuelne materijale, fotografije, baze podataka i programerski kod koji se nalazi na portalu SDCafe.rs i svim njegovim delovima je podložan zakonu o autorskim pravima i portal polaže autorska prava na isti. Svako neovlašćeno korišćenje portala i njegovog celokupnog sadržaja se smatra kršenjem autorskih prava i podleže tužbi. Takođe, kršenjem autorskih prava se smatra i svako neovlašćeno korišćenje portala i njegovog celokupnog sadržaja bez prethodnog odobrenja vlasnika tih autorskih prava i podleže tužbi.

U situaciji da lice smatra da sadržaj objavljen na portalu SDCafe.rs narušava autorska prava definisana u Zakonu o autorskim pravima taj slučaj će istovremeno biti uzet u razmatranje i ukoliko se dokaže istinitost sadržaja podnete žalbe svi sadržaji koji se ustanove kao sporni će se ukloniti sa portala.

Deo 3 : O zaštiti podataka korisnika

Svi podaci koje portal SDCafe.rs dobije od korisnika tokom upotrebe istog se koriste u dobroj nameri i neće biti dostupni trećoj strani osim u specijalnom slučaju dozvole korisnika. Portal SDCafe.rs sakuplja podatke od korisnika tokom korišćenja i tokom procesa registracije na portal. Svi prikupljeni podaci koriste se u dobre svrhe i zarad poboljšanja kvaliteta portala SDCafe.rs kao i adaptiranja sadržaja portal publici koja ga posećuje.

U podatke koje u skladu sa zakonom o zaštiti podataka portal prikuplja od korisnika tokom korišćenja spadaju podaci o računaru i podaci o internet provajderu dok u podatke koje portal prikuplja tokom procesa registracije spadaju podaci poput e-mail adrese, imena i prezimena i drugi.

Portal SDCafe.rs je u obavezi da u najvećoj mogućoj meri zaštiti privatnost svojih korisnika na taj način što sve privatne prikupljene podatke neće na bilo koji način deliti trećim licima osim u slučaju individualne saglasnosti korisnika i osim grupnih podataka o demografskim karakteristikama korisnika.

Portal SDCafe.rs nije u obavezi da čuva privatne podatke korisnika samo u slučaju ozbiljnijeg narušavanja pravilnika ponašanja portal kao i u slučaju bilo kakvih nezakonitih dela korisnika.

Deo 4 : Komentari na stranicama

Portal SdCafe omogućava svim svojim posetiocima i korisnicima da ostavljaju komentare na sadržaje stranica (vesti, tekstovi, fotografije) i zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. 

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, neće bito objavljeni. Komentare kojima skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste neće biti objavljeni, kao i komentari koji se odnose na uređivačku politiku, ali će biti prosleđeni urednicima i na tome se zahvaljujemo. Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete, prednost će imati komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove web portala SDCafe.rs niti uređivačkog tima.

Deo 5: Fotografije na portalu

U dobrim namerama portal SDCafe.rs nudi svojim posetiocima mogućnost postavljanja fotografije na stranice portala.

Portal SDCafe.rs pruža mogućnost svim korisnicima da pošalju fotografije koje ulaze u izbor za “Fotku nedelje”. “Fotka nedelje” je konkurs koji objavljuje SDCafe.rs na nedeljnom nivou i bazira se na objavljivanju izabrane fotografije koje šalju posetioci portala tokom date nedelje. Navedeno implicira da neće biti objavljene sve poslate fotografije korisnika već samo one koje redakcija portala SDCafe.rs izabere kao “fotke nedelje”. Portal sdcafe.rs zadržava pravo neobjavljivanja svih pristiglih radova bez pojašnjenja razloga ili dodatnih detalja.

Svi autori koji postavljaju fotografije u “Galeriji fotografija” će biti potpisani na isti način kao što su bili potpisani prilikom slanja fotografija. Sdcafe ne postaje vlasnik postavljenih fotografija ali ostvaruje pravo korišćenja fotografije.

Portal SDCafe.rs ne snosi odgovornosti koje mogu da nastanu usled narušavanja autorskih prava na fotografije ili lažno predstavljanje autora fotografije prouzrokovane nepostojanjem sistema za kontrolu autentičnosti autora fotografije. Autori fotografije ili korisnici koji su postavili fotografiju snose odgovornost koja nastaje usled narušavanja autorskih prava na fotografiju.

U slučaju da korisnik primeti bilo kakav oblik narušenja autorskog prava ili lažnog predstavljanja u mogućnosti je da to prijavi na admin@sdcafe.rs kako bi redakcija portala regulisala grešku ukoliko je nastala.

Deo 6 : O eksternim sadržajima

Svi linkovi koji su deo sadržaja portala sdcafe.rs koji adresiraju ka eksternim stranicama su postavljeni na portal iz najbolje namere i portal ne preuzima nikakvu odgovornost za sve sadržaje koji se nalaze na istima.

Sadržaj portala SDCafe.rs sačinjavaju i video linkovi koji se nalaze i u nadzoru su stranice YouTube.com. Prilikom korišćenja softvera koji koristi YouTube.com generišu se video linkovi koji se vode kao srodni (“Related”) na koje portal SDCafe.rs nema nikakvog uticaja niti preuzima odgovornost za sadržaje istih.

Deo 7: O izmenama pravilnika korišćenja

Portal SDCafe.rs poseduje pravo da ukoliko se pojavi potreba izmeni pravilnik korišćenja. Ukoliko dođe do značajne izmene pravilnika korišćenja portal ima mogućnost da svoje korisnike obavesti o istoj putem saopštenja ili slanjem e-maila na adrese korisnika. Podrazumeva se da ukoliko korisnik upotrebljava portal je istovremeno i upoznat sa pravilnikom korišćenja kao i svim novonastalim izmenama istog.

Poslednje izmene 01.04.2020.

error: Sadržaj je zaštićen !!