Home ZanimljivostiFit Svet Šta jesti kada ste uvek gladni

Šta jesti kada ste uvek gladni

by Redakcija

Ako se osećate kao da ste uvek gladni, biranje hrane koja će vam pomoći da se duže osećate sitima može pomoći. Iako je uobičajeno da žudite za slatkom hranom, ona vas neće dugo držati sitima. Da biste se borili protiv gladi, potražite hranu koja obezbeđuje proteine i vlakna. Oba smanjuju glad i povećavaju zadovoljstvo obrokom. Najbolja hrana za jelo ako ste uvek gladni ima više od jednog hranljivog sastojka, kao što su mahunarke koje sadrže zdrave ugljene hidrate, vlakna i proteine. Druga strategija je jesti hranu bogatu proteinima i vlaknima u kombinaciji, kao što je jogurt sa bobicama i orašastim plodovima.

Jedite čiste proteine.

Kada ste glavni između obroka, to je često zato što ne dobijate dovoljno proteina. Dodavanje proteina svakom obroku pomoći će vam da se borite protiv gladi kasnije tokom dana. Konzumiranje hrane sa većim unosom proteina, manje kalorija umesto hrane sa većim sadržajem masti, duže će vam omogućiti da se osećate siti i zadovoljni, čime smanjujete želju da jedete više, kasnije tokom dana. Proteinima je takođe potrebno više vremena za varenje jer vaše telo mora više da radi da bi ih razgradio. Uvek držite u blizini neke grickalice pune proteina. Studije su pokazale da protein čini da se ljudi osećaju sitiji od drugih hraniljivih materija.

Jedite hranu bogatu vlaknima.

Vlakna su neprobavljiva komponenta biljne hrane i pomažu u dodavanju veće količine vašim obrocima, ispunjavajući vas i usporavajući varenje za trajni osećaj sitosti. Vlakna zasićuju, a poznato je da pomažu u gubitku težine.

Jedite složene ugljene hidrate.

Dodavanje hrane sa vlaknima i proteinima i izbegavanje onih, kao što su rafinisane žitarice, koje su lišene vlakana, ali sadrže mnogo jednostavnih ugljenih hidrata (i šećera), pomoći će vam da se osećate sito. Iako brzo-energetska, skrobna hrana može biti ono za čim žudite kada osećate veliku glad, ona vas neće dugo zadovoljiti. Odlična opcija za dopunu je da zaokružite obroke niskokaloričnim povrćem velike količine poput špageti tikvica. Hrana velikog obima zauzima više prostora u vašem stomaku, što je čini zasitnom.

Hrana koja sadrži složene ugljene hidrate – poput celog zrna, pasulja i zelenog povrća, sporo sagoreva i daje vašem telu potrebnu energiju za održavanje. Mnoge pomenute namirnice, kao što su voće, povrće, mahunarke i žitarice, nude kompleksne ugljene hidrate zajedno sa proteinima i vlaknima.

Pitajte nas sve što ste uvek želeli u vezi treninga, ishrane ili suplementacije – dugogodišnje iskustvo i više od 10 godina rada stoje Vam na raspolaganju. Spartan Shop, 17. Oktobra broj 17 Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!