Sastojci za oko 1,2 l likera:
600g svežih ili smrznutih malina
200g smeđeg šećera
4 kašike meda
sok od pola limuna
korica od polovine limuna
2 koluta limuna
1 štap cimeta
1 šipka vanile, rasečena uzduž
2 karanfilića
1 zvezdasti anis
2 zrna kardamoma
800ml rakije loze
250ml vode + 150 g belog šećera
Priprema:
U veliku teglu od 3 l ili dve flaše sa širokim grlom ubacite voće i sve
ostale sastojke osim vode i belog šećera. Ne morate da mešate, samo dobro
zatvorite teglu i ostavite da stoji 28 dana. Povremeno promućkajte ili
promešajte varjačom. Šećer bi trebalo za to vreme, možda i dosta ranije,
da se potpuno otopi.
Kada je prošlo 28 dana, procedite liker kroz sitnu cediljku ili gazu. U
manjoj šerpi skuvajte sirup od 250 ml vode i 150g belog šećera, pa
ohladite i pomešajte sa likerom. Sipajte liker u flaše, čuvajte dobro
zatvoreno na tamnom mestu.