Sastojci:
1 svinjska plećka u komadu bez koske od 2,5 kg
3 pune kašike meda
2 kašike vorčester sosa
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike slatke mlevene paprike
2 ravne kašičice soli
1 ravna kašičica bibera
1 glavica belog luka
1 pivo American Pale Ale ili bilo koje drugo koje vam je dostupno
nekoliko grančica svežeg ruzmarina
nekoliko grančica majčine dušice
Tortilje: 500 g mekog brašna, kašičica soli, 1 kašika praška za pecivo i vode da se zamesi tvrđe testo
Coleslaw salata: 1/4 kupusa, 2 šargarepe, 1 manji crni luk, 150 ml grčkog jogurta, 2 kašike majoneza, sok od jednog limuna, so, malo svežeg vlašca
Priprema:
Plećku operite i osušite ubrusima pa je stavite u dublju šerpu. U odvojenoj posudi pomešati med, vorčester, maslinovo ulje, mlevenu papriku, so, biber, izlomljene čenove belog luka i iscepkane grančice ruzmarina i majčine dušice. Sve zajedno prelijte preko mesa pa dobro utrljajte prstima. Poklopite i ostavite da prenoći u frižideru. Sutradan prebacite u posudu za pečenje zajedno sa sokovima od marinade, poklopite i pecite na 150 stepeni 5 sati. S vremena na vreme proverite kako napreduje, tek da zagolicate maštu.