814
Sastojci:
500 g pasulja tetovca
100 ml ulja
3 glavice sitno seckanog crnog luka
3 čena sitno seckanog belog luka
1 kašika brašna
3 lista lovora
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica ljute tucane paprike
1/2 kašičice bibera
2 kašičice soli
100 ml soka od paradajza
Priprema:
Pasulj sipajte u šerpu, prelijte vodom i stavite da provri na jakoj vatri. Kada provri, kuvajte 20 minuta pa procedite. Nlijte vrućom vodom. Pustite da ponovo provri i nakon toga kuvajte 20 minuta. Ponovoite proces još dva puta. U posudu za pečenje sipajte kuvani pasulj, dodajte crni i beli luk. Nalijte ulje, dodajte začine i sok od paradajza. Sve dobro promešajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 2 i po do 3 sata.