Sastojci:
100 g smeđeg ili običnog šećera
80 ml vode
800 g lubenice isečene na kockice i očišćene od semenki
nekoliko listića sveže nane, matičnjaka ili mente
2 kašike šećera sa hibiskusom (potpuno opciono, ali ako želite da ga nabavite skoknite do SpiceUp-a)
Priprema:
Od šećera i vode skuvajte sirup, tek toliko da se šećer otopi. Stavite sa strane da se prohladi. Lubenicu, zajedno sa nanom i šećerom sa hibiskusom, stavite u blender i izblendajte da dobijete ujednačenu kašu. Pomešajte sa pripremljenim šećernim sirupom i razlijte u posudu koju možete staviti u friz. Idealno je da ta posuda bude široka i litka, kako biste razlili što tanji sloj i svakako ubrzali proces smrzavanja. Ali, nije strašno ni ako je posuda drugačija, kao moja. Zamrzavanje će trajati duže i to je to. Kada se sorbet smrzne, gulite kašikom i servirajte izguljeno u kornet ili desertnu čašu.