Home Recepti Rolnice sa pršutom i sušenim paradajzom

Rolnice sa pršutom i sušenim paradajzom

redakcija

Sastojci:

500 g mekog brašna
1 ravna kašičica soli
1 kašičica šećera
20 g svežeg kvasca
300 ml tople vode
50ml + 2 kašike maslinovog ulja
100 g tanko sečene pršute
6-7 sušenih paradajza iz ulja
50 g tvrdog jakog sira
prstohvat origana

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte brašno i so. U sredini napravite rupu pa u nju izmrvite kvasac, sipajte šećer i zalijte toplom vodom. Blago promešajte viljuškom da se kvasac rasporedi pa ostavite 10-ak minuta da krene. Zatim, ulijte 50 ml maslinovog ulja i zamesite meko i blago lepljivo testo. Ako je potrebno, dodajte malo brašna. U čistu činiju stavite testo koje ste formirali u kuglu pa zalijte sa 2 kašike maslinovog ulja i premažite sa svih strana i odozdo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da udvostruči volumen. U međuvremenu zagrejte rernu na 230 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje. Nadošlo testo prebacite na blago pobrašnjenu radnu površinu pa oklagijom razvucite u veliki pravougaonik. Pomešajte seckanu pršutu, seckani sušeni paradajz i mrvljeni sir pa mešavinu ravnomerno rasporedite po razvučenom testu. Pospite sa malo origana pa pažljivo i strpljivo prstima uvijte testo da dobijete rolat. Secite oštrim nožem na komade debljine oko 5-6 cm i ređajte ih na pleh. Pecite 18-20 minuta u zagrejanoj rerni. Vruće pecivo prebacite u posudu za serviranje i služite toplo.

0 komentara
0

Slične vesti

error: Sadržaj je zaštićen !!