Home Recepti Fritata sa povrćem

Fritata sa povrćem

redakcija

Ako se probudite ujutru i ne znate šta biste, evo predloga. Omlet ali
zapečen u rerni sa dodatkom dinstanog luka i sira – super tvist
pripremi jaja na koju smo navikli. Neobična mi je sama ideja da za
doručak jedem luk ali u ovakvom izdanju ga baš volim, slatkast je,
blag i fino se utopi u ukus jaja. A prizor u rerni kada se jaja pretvore u
nabujali sufle da ni ne pominjem 🙂

Sastojci:

5 jaja
1 kašika brašna
2-3 kašike mleka
maslinovo ulje
3-4 manje glavice crnog luka
2 kašike ribanog parmezana
so, biber
mirođija

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni a luk isecite na rebarca i prodinstajte na
malo maslinovog ulja da omekša. U posebnoj činiji umutite jaja,
brašno i mleko pa začinite. Manju tepsiju ili tiganj koji može u
rernu dobro namastite maslinovim uljem pa ulijte umućena jaja.
Dinstani luk ravnomerno rasporedite po jajima pa ponovo sve zajedno
posolite i pobiberite. Pospite ribanim parmezanom i pecite oko 20 minuta u
zagrejanoj rerni. Služite toplo uz kozji sir i crne masline prelivene
kvalitetnim masliovim uljem.

Prijatno! Vaša Mila!

http://www.milinkuvar.com/

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!