Home Recepti Domaći BBQ sos

Domaći BBQ sos

redakcija

Sastojci:

150ml vode
1 komad rendanog đumbira dužine 3 cm
4 čena usitnjenog belog luka
500ml kvalitetnog kečapa
1 kašika belog vinskog sirćeta
3 kašike soka od jabuke
2 kašike vorčester sosa
3 kašike senfa
1 kašika meda
4 kašike smeđeg šećera
1 kašičica soli
4 kašike brendija ili ruma
2 kašike ekstrakta vanile
1 kašika tucane ljute paprike (smanjite količinu ako ne volite ljuto)
1 prstohvat melevnog kima
2 kašike tečnog dima (koji naravno, možete izostaviti ukoliko vam nije pristupačan)

Priprema:

E da vam odmah kažem nešto, pre nego što mi napišete “Odakle mi tečni dim i kakvo je to iživljavanje!!”. Dakle, nije obavezno da stavite tečni dim u BBQ sos ako ga nemate ili vam je nepristupačan. Tečni dim je koncentrat dima i  jelima ili marinadama ume da doda divan šmek dima koji ponekad zna da baš upotpuni ukuse. Ovaj BBQ sos će biti podjednako dobar i bez njega, samo bez tog dimnog ukusa.
Redom ubacujte sastojke u šerpu i uključite ringlu na srednju temperaturu. Kada ubacite sve sastojke, dobro izmešajte i ostavite da se krčka na istoj temperaturi 30 minuta. Ovaj sos traži pažnju kao malo dete pa budite sve vreme tu i na nekoliko minuta dobro promešajte. Treba da postane gust, lepljiv i da potamni. Ukoliko koristite tamni smeđi šećer, potamneće više nego ovaj na slici. Kada je sos gotov koristite ga za premazivanje rebaraca koje spremate u rerni, krilaca sa roštilja, kao namaz za sendviče ili ga jedite kašikom – kako vam drago

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!