Home Recepti Onion Ring

Onion Ring

by redakcija

 

Poptuno neprevaziđena slana poslastica za veče ispred tv-a uz omiljenu seriju. Ukus je neponovljiv jer se ovim načinom pripreme iz luka izvuku svi njegovi lepi ukusi. Pretpostavljam da bi mogli da se svide
i onima koji nisu veliki fanovi crnog luka, samo nemojte pustiti te nefanove da prisustvuju prženju jer su mirisi prženja prejaki (provetravali smo čitava 2 dana 🙂 ).
Sa one druge strane, strane zdravlja, ovo svakako nije način da se “zasladite” uz omiljenu seriju ali možete onion rings da pripremite i na drugi način: jednostavno očisitite luk, začinite ga po ukusu ili ga umočite u omiljenu marinadu i uvaljajte ga u prezle pa pecite bez ulja na papiru za pečenje.
Ja sam duboko nesrećna što kod nas u Srbiji po marketima nema krupnih hlebnih mrvica koje bi svemu paniranom dale dodatnu hrskavost koja je ponekad neophodna.
 

Sastojci:


– 3-4 srednje glavice crnog luka
– so, biber
– čili u prahu
– prezle (hlebne mrvice)
– 2-3 jajeta
– brašno
– ulje


Dresing od jogurta:
– 200ml jogurta
– 140ml kisele pavlake
– 1 čen belog luka
– so, biber
– peršun

 

Priprema:
 

Luk očistite pa isecite na kolutove debljine oko 5-7 mm pa svaki razdvojite na slojeve. Posolite, pobiberite i potopite čili paprikom po želji. Ulje dobro zagrejte. U posebne tanjire rasporedite brašno, prezle i jaja razmućena sa malo soli.
Svaki prsten luka pospite brašnom, umočite u jaja pa dobro pokrijte prezlama i stavljajte u vrelo ulje da se prži otprilike po 1 minut sa svake strane – da lepo poreumeni. Pržene onion rings stavljajute na ubrus da se ocede od viška masnoće. Služite sa dresingom po želji, ja preporučujem dresing od jogurta koji je vrlo čest gost na našim trepezama sa krilcima ili drugim umakajućim zalogajima – žičanom ručnom mutilicom
pomešajte jogurt sa pavlakom da postane fino ujednačen, pa
začinite sitno seckanim belim lukom, solju, biberom i svežim peršunom.


Prijatno!
Vaša Mila!

http://www.milinkuvar.com/

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!