Home Recepti Bolonjeze

Bolonjeze

redakcija

Sastojci za dve osobe:

250-300g testenine (najbolje taljatela)
200-250 g mlevene junetine
1 mala glavica crnog luka
čen belog luka
malo maslinovog ulja
400g pelata iz konzerve
malo bosiljka
parmezan za posipanje

Priprema:
Za kuvanje testenine: u veliku šerpu sipajte 2-3 litra vode i 2 kašičice soli. U tiganju na malo maslinovog ulja dinstajte sitno sečen crni luk. Kada omekša dodajte mlevenu junetinu i dinstajte dok se meso ne skuva, uz
povremeno mešanje i eventualno dodavanje vode ako počne da se hvata za dno šerpe. Pelate iz konzerve usitnite tako što ćete da ih isečete nožem ili zgnječite prstima pa ih dodajte mlevenoj junetini. Dobro promešajte i nastavite sa kuvanjem. U međuvremenu, kada je voda u drugoj šerpi provrela, dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Sos kuvajte sve vreme dok se kuva i pasta pa ga začinite solju i biberom, dodajte čen belog luka i bosiljak. Kada je testenina gotova, procedite je.
Tada bi trebalo da je gotov i sos, pa kuvanu testeninu stavite u tiganj sa sosom i kuvajte još nekoliko minuta sve vreme mešajući da se sos i testenina prožmu. Gotovu pastu servirajte posutu parmezanom odozgo i
uživajte. 

* Ovo je recept za brzi bolonjeze sos. Originalni recept iziskuje dugo kuvanje na tihoj vatri.
Prijatno! Vaša Mila!

http://www.milinkuvar.com/ 

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!