Home Info Ruina u centru grada

Ruina u centru grada

redakcija

Centar grada, ulica Moše Pijade. Stariji znaju lokaciju, mlađima može delovati nepoznato… Ono što je sigurno je da ste dosta puta prošli tuda i nema šanse da niste uočili i zaobišli ograđeni ruinirani objekat. Reklo bi se, nije uspeo da se otrgne pritiscima vremena, renoviraće se, ali…

Od kada je pre par godina, zbog opasnosti po pešake, postavljena zaštitna ograda i skela nije se mnogo odmaklo. Postavljena je ograda koja već godinama služi kao reklamni pano, za lepljenje plakata i reklama, a pešaci moraju da pređu na kolovoz jer je trotoar ograđen. I tako godinama, kad je gužva ljudi tik pored automobila koji idu suprotnim smerom prolaze ugrožavajući svoju bezbednost.

Tako vreme prolazi, mi se ‘navikli’, polako prestajemo da obraćamo pažnju. Svakodnevica. Ali ovakav objekat u samom centru grada, daje zaista ružnu sliku. Usamljen, vremenom je postao stecište glodara i skrovište pasa lutalica. Inače, ovaj slučaj nije usamljen, setite se samo gradske štamparije, o čemu je već pisano, čuveni hotel da i ne pominjemo.

Hoće li se u skorije vreme nešto promeniti po pitanju ruiniranih objekata, hoće li neko obratiti pažnju na ove stvari ili ćemo i dalje okretati glavu i čekati da se sve samo reši?

Branislav Stojić

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!