Home InfoKultura Predstavljen program Dunav film festa: Za svačiji ukus po nešto

Predstavljen program Dunav film festa: Za svačiji ukus po nešto

by redakcija1

Od 22. do 27. avgusta biće održan šesti festival Dunav film fest.

Prve večeri, nakon ceremonije svečanog otvaranja, od 20 sati, u tvrđavi će biti prikazan film „Momak i devojka“, van konkurencije. Nakon toga od 22 sata sledi koncert filmske muzike kada će nastupiti Boda Ninković, Mina Lazarević, Ljiljana Stjepanović i Ivana Knežević.

Od 23. avgusta počinje takmičarska selekcija i niz filmova: „Tačka povratka“ (Češka, Slovačka, Poljska i Srbija), „Sisi i ja“ (Nemačka i Švajcarska), „Sigurno mijesto“ (Hrvatska), „Plastično nebo“ (animirano ostvarenje iz Mađarske i Slovačke) i „Da li me voliš?“ (Ukrajina i Švedska).

Takođe, u Malom gradu tvrđave će biti priređene i specijalne projekcije filmova „Nula kalorija“, „Zaštita pre svega“, kao i dve epizode domaće serije „Tunel“. U završnici, nakon dodele nagrada, gledaćemo dramu „ Madam di Bari“. Cena ulaznice za projekcije u Malom gradu je 300 dinara.

Svi ostali programi su besplatni, a odvijaće se na još tri lokacije. U Dunavskom parku, od 23. do 27.avgusta, na repertoaru su „Zločini budućnosti“, „Zvezde u podne“, „Dvostruka prevara“, „Osam planina“ i „Broker“. Projekcije ove, celine  – „Neprolazni“  su od 21 sat.

Na platou kod Karađorđevog duda,  svake večeri, od 19 i 30 odvijaće se segment „Porodica na okupu“. biće prikazani filmovi: „Mačke u muzeju“, „Faraon divljak i princeza“, „Baš super“, „Vučije bobice“ i „Mala banda“.

U Centru za kulturu, pod okriljem celine „Reka – pitulacija“, svakoga dana po tri filma – od 14, 16 i 30 i 19 sati. Ovde će, publika najpre moći da vidi filmove: „Majka i sin“, „Izgubljeni kralj“, „Kakav deda takav unuk“.

U nastavku, od 24. do 27. avgusta, slede: „Više nego ikada“, „Senka Karavađa“, „Sveta Petka – krst u pustinji“, „Hurija“, „Zločin je moj“, „Osam i po“, „Pet đavola“, „Jedno lepo jutro“, „Film davne budućnosti“, „Naša braća“, „Zlato Rajne“ i „Novac“.

dunav film fest Program 23

Slične vesti

1 comment

NIKOLA TASIĆ CALE 17.08.2023 - 17:30

Poštovana gospodo Smederevci,
Juče sam na TV KCN-i-Studio Smederevo gledao predstavljnje programa Dunav film festa i jako sam se razočarao, zbog vašeg (našeg) velikog propusta. Naši smederevski govornici su nam sve reklli o programu, i sve je to bilo bajno i divno, a onda nas je „okitio“ selektor, odn. glavni šef ovog 6-tog festivala. A rekao je, parafraziću: „Ja nisam Smederevac, ali vi imate divan grad sa velikom tradicijom i kulturom, ALI JE SRAMOTA ŠTO SMEDEREVO NEMA LJUDSKI HOTEL.“
I ČOVEK JE POTPUNO U PRAVU. A, o toj sramoti, lično sam svedočio 10-tak puta, kada sam sa mnogim INOSTRANIM I DOMAĆIM gostima razgovarao (govorim nemački i engleski). O tom problemu ja sam uživo govorio na RTS-u i našoj internoj televiziji. Pisao sam i objvljeni moji tekstovi na portalima SDCAFE i SDPLUS, još pre 10-tak godina, i nažalost NIŠTA SE NIJE PROMENILO!
Dajte, ljudi Smederevci, odgovorni i meritorni ljudi, ujedinite se u akciji da se uradi nešto na planu „ljudskog hotela“ u Smederevu. Hitno uradite nešto pozitivno sa postojećim hotelom „Smederevo“ u Sindikalnom parku, ili izgradite novi hotel na nekom atraktivnom mestu.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!