Home Recepti Skonsi sa suvim grožđem i kandiranom pomorandžom

Skonsi sa suvim grožđem i kandiranom pomorandžom

redakcija

Sastojci:

260g + 20g brašna
40 g vanailinog šećera
1/4 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice praška za pecivo
110g hladnog putera
150 ml kiselog mleka
70 g kandirane pomorandže ili bilo kojeg drugog kandiranog voća
100 g suvog grožđa
1 kašika mleka
50 g krem sira
2 kašike meda

Priprema:

Rernu zagrejati na 200 stepeni a pleh obložiti papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešati 260 g brašna, vanilin šećer, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. U to dodati puter sečen na kocke pa prstima sve sjediniti tako što ćete da mrvite brašno i puter kroz prste dok ne dobijete ujednačenu mrvičastu masu. Zatim dodajte kandiranu pomorandžu i suvo grožđe i dobro promešajte da se sve ujednačeno rasporedi. Ulijte kiselo mleko i sjedinite sve u lepljivu smesu. Sada pospite malo preostalog brašna na radnu površinu i na to izručite testo. Preko pospite još malo preostalog brašna pa dlanovima oblikujte krug debljine oko 3 cm a prečnika oko 20 cm. Umočite nož u brašno pa krug presecite na osam jednakih trouglova. Poređajte ih na pleh, premažite mlekom i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni. Služite uz krem sir preliven medom.

0 komentara
0

Slične vesti

error: Sadržaj je zaštićen !!