Home Recepti Pita sa sirom

Pita sa sirom

redakcija

Sastojci:

500g tankih kora za pitu Klas
5 jaja
400g sitnog sira President
1 kašičica soli
100ml ulja + za premazivanje kora i pleha

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni a okrugli pleh prečnika 28cm blago premažite uljem. Jaja dobro umutite sa kašičicom soli. Ulijte ulje, sjedinite pa dodajte sir. Koristite žičanu mutilicu da dobro razbijete grudvice sira i dobijete kremasti fil. 
Uvijanje pite: Na jednu koru sipajte malo ulja pa dlanovima razmažite po celoj njenoj površini. Preklopite drugom korom. Sipajte 3 kašike fila i njega rasporedite na jednoj polovini kore, onom stranom koju uvijate (ja
obično uvijam dužu stranu). Sada uvijte u štap pa taj štap smestite uz obod kalupa. Rukama malo nabijte štap pite, da ga zgužvate u dužinu. Nastavite tako sa svim preostalim korama i filom. Ja ostavim 3 kašike fila da njime premažem celu pitu pre pečenja. Što se mene tiče, poenta je da se štapovi uvijene pite što više nabiju. Šta više, to ćete morati da uradite u kalupu od 28cm jer fizički pita ne može da stane u njega ako samo postavljate pitu bez nabijanja. Kada ste završili sa filovanjem i rezanjem pite, premažite je
preostalim filom i stavite u zagrejanu rernu na 20 minuta. Secite vrelu ili sačekajte da se ohladi, na vama je 🙂

Prijatno!

http://www.milinkuvar.com/

0 komentara
0

Slične vesti