Home Recepti Mutuša sa piletinom

Mutuša sa piletinom

redakcija

Sastojci:

5 jaja
250-300ml jogurta
1 kašičica soli
oko 150ml običnog ulja + nekoliko kašika za kuvanje piletine
brašna toliko da se dobije testo skoro duplo gušće nego za palačinke
1/2 belog mesa i 2 karabataka – ili bilo šta što volite od piletine
2-3 kašike vegete

Priprema:

Prvo spremite piletinu: možete da je isečete na manje komade da bude brže gotova, stavite je u šerpu, sipajte vodu prst iznadd piletine, dodajte vegetu i ulje pa kuvajte dok sva voda ne ispari. Ako kojim slučajem piletina nije skuvana a voda je isparila, nalijte još vode i kuvajte dok voda ponovo ne ispari.

Uključite rernu na 200 stepeni i spremite manji pleh za pečenje (četvrtastu đuvečaru) koji ste obložili papirom za pečenje ili premazali uljem pa posuli brašnom. Jaja umutite sa uljem i solju pa dodajte jogurt. Brašno dodajte postepeno sve vreme muteći dok ne dobijete testo duplo gušće nego za palačinke. Ja ovo radim ručno, žičanom mutilicom. Smesu ulijem u pleh a piletinu iskickam i rasoredim po celoj površini. Pečem 20 minuta u zagrejanoj rerni i jedem vrelo da mi nepca izgore.
Ali vi budite civilizovani pa sačekajte da se malo ohladi 🙂
Prijatno!
http://www.milinkuvar.com/

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!