585
Sastojci:
3-4 srednjih šampinjona
4-5 srednjih smeđih šampinjona ili drugih pečuraka po vašoj želji
2 kašike sušenih šitaki pečuraka
1 mala glavica crvenog luka
1 mala šargarepa
komadić svežeg celera
malo maslinovog ulja
50ml neutralne pavlake za kuvanje
so, biber
peršun ili bosiljak
2l vode
Priprema:
Sitno iseckan luk propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte tanko sečene kolutove šargarepe pa dinstajte dok šargarepa ne omekša, po potrebi dodajte malo vode. Sveže pečurke operite i isecite na listiće pa ih zajedno sa sušenim pečurkama dodajte luku i šargarepi. Uz stalno mešanje dinstajte dok šampinjoni ne porumene pa
dodajte celer sečen na jako sitne kockice i nalijte vodu. Kuvajte sve dok polovina vode ne ispari i sušene pečurke ne udvostruče veličinu. Začinite solju i biberom pa postepeno ulijte neutralnu pavlaku uz stalno mešanje. Kada proključa začinite bosiljkom ili peršunom pa sklonite sa vatre. Služite toplo!