Sastojci:
2 bela mesa
4 kašike maslinovog ulja
2 mala crna luka
1 crvena paprika
2 čena belog luka
4 kašičice karija
1 kašičica semenki korijandera
1 kašičica cimeta
1 list lovora
malo narendanog svežeg đumbira
1 kašika smeđeg šećera
soli po ukusu
50ml soka od paradajza
150 ml grčkog jogurta
160ml kokosovog mleka
1/2 limuna
1 kašičica kajenskog bibera
Priprema:
Propržite sitno seckan crni luk na maslinovom ulju. Dodajte sitno sečen beli luk, papriku sečenu na tračice, kari začin, cimet, korijander, lovor, đumbir, šećer i so. Pržite dva-tri minuta uz stalno mešanje pa dodajte pileće belo meso sečeno na sitne komade, ulijte jogurt, sok od paradajza i kokosovo mleko. Promešajte, smanjite vatru pa ostavite da se krčka oko 25 minuta. Kada je piletina gotova, ulijte sok od pola limuna i začinite kajenskim biberom. Krčkajte još nekoliko minuta pa sklonite sa vatre. Služite uz kuvani pirinač.
Prijatno!
http://www.milinkuvar.com