Home Info Aleksandar Cvetković na kupu „Dubai 2013“ učestvovao za Crnu Goru

Aleksandar Cvetković na kupu „Dubai 2013“ učestvovao za Crnu Goru

by redakcija

Upravo je završen četvrti svetski padobranski kup "Dubai 2013".
Učestvovalo je 700 takmičara iz 46 zemalja sveta u svim disciplinama. Aleksandar Cvetković, jedini predstavnik iz Srbije je na ovom takmičenju u najmasovnijoj disciplini "precizan skok na cilj" nastupao za Crnu Goru, jer je kako znamo, nedavno izbačen iz Vazduhoplovnog saveza Srbije, kao i reprezentacije Srbije.
Ovo takmičenje nije niti evropsko, niti svetsko prvenstvo, već se Aleksandar sam prijavio preko Vazduhoplovnog saveza Crne Gore koji je izašao u susret Aleksandru da bi mogao da učestvuje na takmičenju. 

"Lično sam pozajmio novac i finansirao učešće na najvećem i najjačem svetskom takmičenju u padobranstvu. Uz sve probleme koji me prate u skladu sa dešavanjima sa savezom i državom, napravio sam zapažen rezultat i od 113 takmičara u svojoj kategoriji ja sam u zlatnoj sredini zauzeo 50-to mesto sa 26 negativnih poena iz 8 serija skokova. Ovom prilikom se zahvaljujem Crnogorcima na podršci i pomoći prilikom prijavljivanja i sa ponosom mogu da kažem da sam ih časno i dostojanstveno predstavljao na ovogodišnjem svetskom kupu. Žao mi je što nisam ovde nastupao sa svojom kompletnom reprezentacijom pod srpskom zastavom, jer ja sam timsi igrač i za vrhunske rezultate mi je potreban ekipni duh i podrška svojih članova ekipe." Aleksandar govori ekskluzivno za SDCafe.


Da podsetimo, Aleksandar je prošle godine na padobranskom mondijalu postigao istorijski uspeh i plasirao se u finale svetskog prvenstva gde je završio na 29-om mestu od 200 takmičara, što nikada niko nije postigao iz Srbije od kada padobranstvo u našoj zemlji postoji.


Aleksandar nosi prelepe utiske iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i nada se da će opet otići na ovo takmičenje ali u punom sastavu srpske padobranske reprezentacije i da će osvetleti obraz naše države.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!