Home Recepti Tart sa borovnicama i rikotom

Tart sa borovnicama i rikotom

redakcija

Sastojci:

225g brašna
30g kakao praha
50g šećera
115g putera
60ml belog vina
Fil:
4 jajeta
115g šećera
300g rikote
200g borovnica
90g bele čokolade (rendane ili kapljice)

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno i kakao prah prosejte zajedno u veliku činiju pa dodajte šećer i dobro pomešajte. Puter utrljajte prstima u bršano tako da dobijete mrvice. Ulijte belo vino pa formirajte glatko testo. Razvucite ga oklagijom na plastičnoj foliji (da biste ga lakše preneli do kalupa) pa njime obložite kalup za tart sa pomerajućim dnom prečnika 28cm. Napravite fil: jaja umutite sa šećerom pa dodajte rikotu, borovnice i rendanu belu čokoladu. Dobro promešajte pa smesu ulijte u kalup obložen testom. Poravnajte površinu i stavite da se peče na 35 minuta. Nemojte seći dok se tart potpuno ne ohladi.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!