Home Recepti Karamelizovana teleća rebra

Karamelizovana teleća rebra

redakcija

Sastojci za dve osobe:

½ kg telećih rebara
1 puna kašika meda
1 kašičica senfa
1 kašika soja sosa
so i biber po ukusu
3-4 kašike maslinovog ulja
nekoliko kašika smeđeg šećera za posipanje u toku pečenja
Umak:
3-4 kašike kečapa po želji
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike balzamiko sirćeta
1 kašika senfa
biber
1 kašika meda
kari začina po ukusu

Priprema:

Rebarca dobro operite i stavite u dublju posudu. Od svih preostalih sastojaka, osim smeđeg šećera, napravite marinadu pa prelijte
rebra. Ostavite da se meso marinira barem dva sata pre pečenja s tim što bi trebalo da ga nekoliko puta okrenete i dobro utrljate marinadu sa
svih strana. Rernu zagrejte na 200 stepeni a manju posudu za pleh obložite papirom za pečenje. Med će se tokom pečenja karamelizovati,
ne želite da to perete. Postavite izmarinirano meso na papir pa pospite smeđim šećerom toliko da vam ostane šećera još za jedno
posipanje u toku pečenja. Pecite 20 minuta pa izvadite i ponovo pospite smeđim šećerom. Pecite još 30-40 minuta u zavisnosti od
toga koliki su komadi, ako su veći trebaće im više vremena. U međuvremenu pomešajte sve sastojke za umak pa sos prerušite u
posudicu za serviranje. Rebra služite vruća!

Prijatno!
Vaša Mila!
http://www.milinkuvar.com/

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!