Home Recepti Domaće aromatično pecivo

Domaće aromatično pecivo

redakcija

Sastojci:

1kg i 100g brašna
25g svežeg kvasca
1 kašičica praška za pecivo
500ml mleka
2 kašičice šećera
2 jajeta
270 g margarina, na sobnoj temperaturi
2 kašičice soli
za posipanje:
2-3 čena belog luka, ruzmarin, biber
ili susam

Priprema:

U toplo mleko umešajte izmrvljen kvasac, šećer i 2 kašike brašna. 
Ostavite da krene.
U posebnoj činiji pomešajte polovinu brašna sa solju i praškom za pecivo.
Zatim, pomešajte 250g komadića margarina pa ih rukama izgnječite sa brašnom.
Dodajte jaje i razmućen kvasac sa mlekom.
Pomešajte sve pa postepeno dodajte brašno mešući prvo varjačom pa zatim rukama.
Umesiti glatko i meko testo pa pokriti krpm i ostaviti na toplom da se udvostruči.
Zatim podeliti testo na 2 dela. 
Svaku polovinu na pobrašnjenoj radnoj površini razvući oklagijom na pravougaonik.
Premazati rastopljenim margarinom, posuti po sredini zgnječenih belim lukom, solju, ruzmarinom i biberom pa preklopiti sa obe strane ka sredini (pogledati fotografije na linku). 
Pritisnuti malo rukama  da se lepo zalepi pa seći na tanje pravougaonike.
Svaki pravougaonik zaseći uzdužno na sredini.
Jedan kraj izviti na unutra a drugi kraj na spolja (pogledati fotografije na linku).
Ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
Umutiti jaje pa premazati pecivo.
Posuti ruzmarinom ili susamom.
Peći 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada je pečeno izvaditi iz rerne pa pokriti vlažnom čistom kuhinjskom krpom.
Čuvajte u plastičnoj kesi ako želite da sačuvate svežinu.
Prijatno! Vaša Mila!

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!