Home Recepti Bombice od šargarepe

Bombice od šargarepe

redakcija

Sastojci:
1/2 kg sveže šargarepe
1/2 kg šećera
200g kandirane pomorandže
sok od 1/2 limuna
šećer za valjanje

Priprema:

Šargarepu očistite i izrendajte na najsitnije. Šećer ušpinovati kao za slatko pa dodati rendanu šargarepu i kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Dužina kuvanja dosta zavisi od šargarepe, neka sadrži više vode, neka manje.

*Kandiranu narandžu napravite ovako: koru od nekoliko pomorandži kuvajte u 5-6 voda. Svaki put kuvajte dok ne provri, pa promenite vodu i kuvajte ponovo. Na kraju, ocedite koru pa izmerite koliko je teška. Dodajte toliko šećera i kuvajte kao slatko na tihoj vatri, dok se ne zgusne.

Na pola kuvanja šargarepi dodati kandiranu narandžu i sok od pola limuna, pa nastaviti sa kuvanjem dok ne počne da se prilikom mešanja vidi dno šerpe. Sklonite sa vatre, pa dobro ohladite uz povremeno mešanje. Hladnu smesu odvajajte kašičicom i između dlanova formirajte kuglice.
Smesa će biti jako lepljiva, pa operite ruke posle svake četvrte ili pete napravljene bombice. Valjajte ih u kristal šećer i ređajte na poslužavnik obložen aluminijumskom folijom. Sušite ih 2 dana na hladnom.

Prijatno! Vaša Mila!

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!