Home Recepti Dezert od belih bresaka

Dezert od belih bresaka

redakcija

Za 2 osobe:

1 veća bela nektarina
1 kašika meda
prstohvat svežemlevenog bibera
2-3 listića sveže nane
80ml kisele pavlake
50ml slatke pavlake
30g šećera u prahu
2 čajna keksića po želji
dekoracija: grančica ribizle i komadići breskve

Priprema:
Nektarinu odvojite od košpice pa isecite na kriške. Kriške isecite na još manje delove pa pomešajte sa medom, biberom i listovima nane koje ste iscepkali na stinije. Ostavite 5 minuta da odstoji. Za to vreme u veći sud ulijte slatku pavlaku pa je žičanom ručnom mutilicom mutite tek toliko da se za nijansu promeni tekstura, dodajte
pavlaku i šećer pa nastavite sa mućenjem dok ne dobijete glatku kremu. U dve čaše naizmenično ređajte: kremu, breskve, mrvljeni keks i kremu. Dekorišite po želji i dobro ohladite.

Služite sa osmehom 

Prijatno! Vaša Mila!
http://www.milinkuvar.com/

You may also like

Ostavi komentar