Home Recepti Piletina sa karijem

Piletina sa karijem

redakcija

Sastojci:

1 srednje belo meso (oko 400g)
1 mala glavica luka
60g blanširanih badema
3 – 4 kašičice karija u prahu
1/2 čaše vode
so, biber
peršun
1 srednji paradajz ili nekoliko šeri paradajza
krupno rendana korica polovine limuna
maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržiti krupno sečeni crni luk.
Kada luk dobije zlatno braon boju dodati cele ili prepolovljene bademe.
Pržiti dok bademi ne porumene.
Piletinu iseći na komadiće pa preliti sa malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti pa varjačom dobro promešati.
Pripremljenu piletinu dodati u vok sa lukom i bademom.
Pržiti uz povremeno mešanje dok se piletina ne skuva i dok ne dobije lepu boju.
Kada je piletina gotova, dodati kari i pola čaše vode. 
Dobro promešati pa ostaviti da se ukrčka nekoliko minuta.
Uz stalno mešanje nastaviti sa prženjem pa začiniti krupno mlevenim biberom, solju i peršunom.
Kada je voda gotovo isparila dodati paradajz sečen na kriške ili nekoliko celih šeri paradajza i rendanu koricu limuna. 
Kratko propržiti da paradajz sačuva svoju formu pa skloniti sa vatre.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!