Home InfoHronika PO KO ZNA KOJI PUT: Ukrajinci zainteresovani za Železaru

PO KO ZNA KOJI PUT: Ukrajinci zainteresovani za Železaru

by redakcija

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je jedan ukrajinski partner zainteresovan da, pod uslovima koji se dogovore sa Vladom Srbije, uđe u Železaru Smederevo.

Nikolić je, posle razgovora sa predsednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem, prilikom obeležavanja 1025. godišnjice od kako je Rusija primila hrišćanstvo, rekao da će ukrajinska strana u narednih nekoliko meseci sprovesti monitoring u smederevskom kombinatu kako bi ustanovila stvarno stanje.

– Prilikom Janukovičeve posete Srbije (početkom juna) dogovrili smo ekonomsku saradnju dve zemlje i sada smo razgovorali o tome šta je u međuvaremenu urađeno,a posedno o tome da li možemo da oživimo Metalurški kombinat u Smederevu… Postoji zainteresovanost i mogućnost da ukrajinski partner uđe u kombinat pod uslolovima koji se dogovore sa Vladom Srbije – rekao je Nikolić.

Najavljujući monitornig ukrajinskog partnera u Zzelezari Smederevo, Nikolić je izrazio očekivanje da će, kada taj proces bude završen, za nekoliko meseci, razgovor sa Ukrajincima biti povoljno završen.

Delegacija Srbije, predvođena predsednikom Nikolićem, prisustvovala je danas u ukrajinskoj prestonici Kijevu obeležavanju 1.025 godina otkako su Rusi primili hrišćanstvo.

U delegaciji Srbije, koja je juče doputovala u Kijev, su i savetnici predsednika Srbije, Marko Đurić i Jasmina Mitrović Marić, kao i srpski ambasador u Ukrajini Rade Bulatović.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!