Home Recepti Čika Mirkova mućkalica

Čika Mirkova mućkalica

by redakcija

Sastojci:

1 kg svinjskog buta isečenog na šnicle
4-5 glavica luka
oko 200g mešanog povrća (oljuštenog i isečenog na komade paradajza, šargarepe, praziluka, celera, zelene paprike – ovo je mešavina povrća koja se ostavlja za zimnicu ali možete koristiti i sveže povrće po želji)
100g paradajz pirea
1 dl crvenog vina
so, biber u zrnu
50 ml ulja
4-5 kuvanih krompira
1 čen belog luka
4-5 kašika ulja
sveži peršun
so, biber

Priprema:

Meso iseći na manje komade.
Postaviti ih u dublju šerpu pa preliti uljem.
Dodati sve ostale sastojke osim začina pa preliti vodom da pokrije meso.
Dinstati poklopljeno oko sat vremena na jačoj temperaturi.
Povremeno promešati.
Na kraju kada je meso omekšalo dodati začine.

Krompir operite pa zajedno sa ljuskom kuvajte u dosta vode.
Skuvani krompir oljuštiti pa preseći na pola.
Ređati u pliću posudu presečnim delom na dole pa posoliti.
Čen belog luka iseći na tanke listiće pa rasporediti po krompiru.
Ulje zagrejati da bude vrelo.
Preliti preko krompira – trebalo bi da cvrči kao kada pržite na vrelom ulju.
Pobiberiti i posuti sitno seckanim svežim peršunom.Služiti meso toplo sa krompirom.

Prijatno!
http://www.milinkuvar.com/

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!