Home Info Smederevo drugo

Smederevo drugo

redakcija

Drugog dana Državnog veslačkog šampionata, poslednjeg, ujedno i najjačeg domaćeg takmičenja u ovoj godini za naslove prvaka takmičili su se kadeti i seniori.VK Partizan je prvenstvo završio kao najuspešniji klub sa ukupnim skorom od 15 medalja, osam zlatnih, šest srebrnih i jednom bronzanom.

Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je Smederevu koje je osvojilo sedam zlatnih, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Treća po uspešnosti je Crvena zvezda sa ukupno 18 odličja – pet zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih. 

"Svi reprezentativci Srbije su na državnom prvenstvu dokazali svoj status trijumfovavši u disciplinama u kojima su nastupali. Goran Jagar i Miloš Vasić su odneli zlato u dvojcu bez kormilara, dok su Aleksandar Filipović i Marko Marjanović trijumfovali u dubl skulu ispred osvajača srebra seniorsko-juniorske kombinacije Radoje Đerić, Andrija Šljukić. U četverecu bez kormilara prvak Srbije postala je, takođe, kombinovana posada koju su činili dvojica seniora Jagar i Vasić i dvojica junior Aleksandar Beđik i Igor Lončarević. Sve u svemu u seniorskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja is vi favoriti su opravdali taj epitet”, rekao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić. 

“Kada su kadeti u pitanju bilo je mnogo zanimljivih i neizvesnih trka a posebno imponuje podatak da je takmičenje u ovom uzrastu bilo izuzetno masovno. Široka baza koja je stvorena je dobar predznak za celokupni srpski veslački sport koji s optimizmom može da gleda u budućnost”, dodao je on. 

Pored tri pomenuta kluba medalje na Državnom prvenstvu osvojalo je još devet klubova.

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!