Home InfoDruštvo Tehničkoj školi donacija od Opšteg udruženja preduzetnika

Tehničkoj školi donacija od Opšteg udruženja preduzetnika

by redakcija1

U sklopu obeležavanja tri velika jubileja (dva veka zanatstva u Smederevu, 80 godina savremenog organizovanja zanatlija i dve decenije sadašnjeg udruženja) Opšte udruženje preduzetnika Smederevo nastavilo je aktivnosti.

Podsećamo, najpre je priređeno kraće izdanje izložbe o razvoju zanatstva u našem gradu ispred Istorijskog arhiva.

Potom je u Centru za kulturu predstavljena kompletna postavka i organizovana svečanost na kojoj je promovisana monografija „Tako mi alata i moga zanata 1823 – 2023“ i prikazan film o nekadašnjim i današnjim zanatlijama i preduzetnicima u Smederevu.

Kako je tom prilikom najavljeno, izložba je zatim premeštena u prostorije Zanataskog doma i sada je na tom mestu trajno dostupna svim sugrađanima.

Ujedno, bila je najavljena i inicijativa da se prihod od određenog broja primeraka objavljene monografije, opredeli kao donacija smederevskih preduzetnika Tehničkoj školi koja obrazuje neke buduće zanatlije u našem gradu. I ta ideja sada je realizovana.

Kako je poručeno iz Opšteg udruženja preduzetnika, očekivanja su bila veća, ali je ovom prilikom sakupljeno 15 000 dinara. Novac je ustupljen Tehničkoj školi kako bi sredstva upotrebila za kupovinu prigodnog seta alata u skladu sa potrebama nastave. Donaciju je, direktoru škole Dejanu Vemiću, u ime Udruženja, predao sekretar Ivan Savić.

Takođe, ovom prilikom je poklonjeno i deset primeraka monografije „Tako mi alata i moga zanata“ kako bi ih Tehnička, na kraju školske godine, darivala najuspešnijim đacima zanatskih zanimanja.

Slične vesti

1 comment

Smederevac 10.05.2024 - 17:28

Sekret.udruženja Savić ima 70 hod.i odavno je u penziji. Zar nema mladih?

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!