Home Recepti Supa od belog luka

Supa od belog luka

by redakcija

 

Sastojci:
 
5 glavica belog luka
3 male glavice crvenog luka
50g putera
so, biber
maslinovo ulje
1 pileća kocka za supu
voda
ruzmarin/lovor
 
Priprema:
 
Uključite rernu na 200 stepeni. 3 glavice belog luka, odvojenih ali neoljuštenih čenova stavite u veliko parče aluminijumske folije, polijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite i stavite mali komad putera. Zamotajte dobro foliju pa stavite da se peče u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
U međuvremenu, na tihoj vatri dinstajte crveni luk isečen na ploške, oljuštene čenove belog luka i puter sve dok luk ne omekša. Povremeno dodajte po malo supe koju ste napravili od pileće kocke i mešajte često.
Izvadite luk iz rerne i istisnite ga iz ljuske pa dodajte dinstanom luku. Dodajte još malo pileće supe pa preručite u blender, električnu seckalicu ili u posudu za štapni mikser – kako vam drago.
Dobro izblendirajte da dobijete ujednačenu masu. Preručite u šerpu u kojoj se kuvalo pa dodajte ostatk supe (i vode ako je potrebno) i pustite da provri.
Začinite solju, biberom i ruzmarinom ili lovorovim listom.
Služite toplo 🙂
 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!