Home Recepti Somborka

Somborka

redakcija

Sastojci:

125 paprika somborki (otprilike oko 10kg)
250g soli
250g šećera
100ml esencije
3 – 5 glavica belog luka, protisnutog kroz ručnu presu za beli luk
10g vinobrana
10g konzervansa
4 korena rena, samlevenog
2 veze peršuna, sitno seckanog

Priprema:

Papriku dobro operite.
Secite je na komade zaobilazeći unutrašnju peteljku sa semenkama.
Biitno ja da paprika bude lepo očišćena od semenki a oblik komada koje sečete je manje bitan.
U veliku plastičnu kadicu ili veliku šerpu stavite papriku i sve ostale sastojke.
Dobro promešajte. Ostavite prekriveno krpom (stolnjakom – zavisno od veličine posude) da stoji 24 sata s tim što ćete povremeno mešati. Dobro oprane tegle poređajte na pleh pa stavite u rernu zagrejanu na 100 stepeni oko 30 minuta.
U dobro ohlađene tegle ređajte salatu.
Dobro zatvorite odgovarajućim poklopcima i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
Jednom otvorenu teglu ne morate da držite u frižideru.

Prijatno! Vaša Mila!

http://www.milinkuvar.com/

0 komentara
0

Slične vesti