Home Recepti Pilav

Pilav

redakcija

Sastojci:

2 bataka sa karabatakom
2 šargarepe
1 koren peršuna
2 glavice crnog luka
1 list lovora
1 pileća kocka za supu ili 2 kašike vegete
1 šolja za čaj pirinča
1 ravna kašičica bibera
1 ravna kašičica peršuna (ili mirođije, kako volite)
3-4 kašike ulja
soli po potrebi

Priprema:

Razdvojite batake i karabatake pa ih stavite u šerpu sa oljuštenom šargarepom, korenom peršuna i jednom glavicom crnog luka. Dodajte kocku za supu i list lovora pa nalijte vodom da dobro pokrije meso. Kuvajte da se meso skuva, lepo omekša i pusti masnoću koju ćete videti da pliva po površini. Kada se meso skuvalo, sklonite sa vatre i procedite supu. Na ulju propržite sitno seckanu glavicu crnog luka, dodajte šargarepu koju ste kuvali sa mesom isečenu na kolutove pa propržite kratko. Dodajte pirinač, biber i peršun, dobro promešajte pa kratko propržite uz povremeno dodavanje po kutlaču proceđene supe – to neka traje 5-6 minuta a vi sve vreme mešajte da se pirinač ne zalepi za dno. Preručite pirinač u posudu za pečenje, poređajte meso po površini pa nalijte supom da se udvostruči količina u posudi. Ako nemate toliko supe, onda nalijte vruće vode. Poklopite i stavite u rernu da se peče, 45 minuta do sat vremena (i više ako je potrebno, zavisno od veličine šerpe i količine koju pravite). Proverite s vremena na vreme, a posle pola sata ako vidite da je pirinač već lepo nabubreo sklonite poklopac da se meso dobro zapeče. Prijatno!

0 komentara
0

Slične vesti

error: Sadržaj je zaštićen !!