*Ako postite, izostavite iz recepta puter i za nijansu povećajte količinu maslinovog ulja
2 pastrmke srednje veličine
1 glavica belog luka
1 limun, isečen na kolutove
50g i više putera, po ukusu
maslinovo ulje
krupna morska so
biber
krompir
rukola
mladi luk
crveni luk
limunov sok ili sirće
maslinovo ulje
peršun
so, biber
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepeni a manju tepsiju pospite maslinovim uljem. Očišćenu ribu posolite i pobiberite spolja i iznutra pa je psotavite u tepsiju.
Unutar ribe stavite nekoliko prepolovljenih kolutova limuna i po komad-dva tanjih komada putera.
Beli luk odvojite na čenove i tako neočišćene ravnomerno pospite po plehu.
Prelijte sa još malo maslinovog ulja i stavite u rernu.
Posle pola sata stavite još putera preko ribe a prelijte i sokovima koji su se formirali tokom pečenja.
Vratite u rernu na još pola sata i eventualno izvadite čenove belog luka ili kolutove limuna koji su izgoreli.
U međuvremenu skuvajte krompir sa ljuskom; kada je skuvan oljuštite i isecite na veće komade.
Neki vole da ohlade krompir a meni je sve draži onako vreo, tako da je ta odluka na vama.
U krompir ubacite rukolu, mladi luk, crveni luk, so, sirće (limun), ulje i gomilu pešruna.
Prijatno! Vaša Mila!