Home Recepti Italijanska kašasta supa od paradajza

Italijanska kašasta supa od paradajza

redakcija

Sastojci:

500g svežeg pelata, marzano paradajza ili običnog domaćeg zrelog neprskanog paradajza
1 šargarepa
1 luk
1 čen belog luka
1 kašika meda
4 – 5 kašika maslinovog ulja
so, biber
grančica svežeg bosiljka
parmezan
za krutone:
4 – 5 tanko sečenih kriški belog hleba, ukusnije je ako je hleb stajao 2 ili 3 dana
1 čen belog luka
3 kašike maslinovog ulja
grančica svežeg ruzmarina
so, biber

Priprema:

Iseckati luk na sitno i šargarepu na tanke štapiće i staviti na ulje da se prži. Pržiti uz povremeno mešanje dok luk ne postane staklast a šargarepa ne omekša. Paradajz oljuštiti pa iseći na veće komade. Dodati u šerpicu sa lukom, staviti kašiku meda, posoliti i pobiberiti pa ostaviti da se krčka oko 20 minuta.
Za to vreme pripremiti krutone.
Hleb isecite na tanke kriške pa na kockice.
Luk iseckajte na listiće a ruzmarin samo properite pod mlazom vode.
U vrelo ulje stavite grančicu ruzmarina i luk. 
Nagnite tiganj na jednu stranu da ulje lepo prekrije ruzmarin.
Promešajte i kratko propržite da ulje pokupi arome. 
Izvadite luk i ruzmarin pa dodajte hleb sečen na kockice.
Pržite dok ne postane hrskav.
Posolite i pobiberite po ukusu.

Supu začinite čenom belog luka i grančicom bosiljka.
U tanjir ili činiju stavite šaku krutona, prelijte kutlačom supe, pospite sa malo maslinovog ulja i dosta parmezana, posolite i pobiberite i uživajte 🙂

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!