Sastojci:
250g običnog mekog brašna
100g integralnog brašna + za posipanje
1 kesica instant kvasca
80ml mlake vode
100ml mleka
1 kašičica soli
1 kašičica smeđeg šećera
prstohvat sveže mlevenog bibera
seme golice za posipanje
grančica svežeg ruzmarina
Priprema:
U posudu sipati mleko i vodu pa dodati kavasac, so i šećer. Ostaviti
desetak minuta da kvasac krene. Rernu uključite na 220 stepeni a pleh
obložite papirom za pečenje i pospite integralnim brašnom. Umešati
brašno i zamesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke. Po potrebi dodati
još vode ili još brašna. Ostaviti testo na pobrašnjenoj površini da odmori
15 minuta. Iseći ga (bez ponovnog mešenja) na 7-8 delova i uvaljati
u integralno brašno pa prstima malo rastanjiti svaku veknicu.
Četkicom naneti po malo vode preko svakog hlepčića pa
posuti golicama. Posoliti i pobiberiti pa staviti pleh zajedno sa
grančicom ruzmarina u zagrejanu rernu na 15-20 minuta, dok
hlepčići fino ne porumene. Služiti vruće da nepca gore 🙂