Home Recepti Čokoladna kobasica

Čokoladna kobasica

redakcija

Sastojci:

160g tamne čokolade sa što većim procentom kakao delova
60g meda
60g badema (celih ili grubo nasečenih)
30g brusnica

Priprema:

Na srednje jakoj vatri istopite izlomljenu čokoladu i med, povremeno mešajući. Kada se sve sjedini i dobijete glatku smesu sklonite sa vatre pa dodajte bademe i brusnice i sve dobro izmešajte.
Masa je prilično meka i činiće vam se da nećete uspeti da je oblikujete, ali biće sve okej ako pratite uputstva. Dakle, na komad masnog papira za pečenje uz jednu ivicu rasporedite čokoladnu smesu ali tako da ostavite mesta na krajevima da kasnije vežete formiranu kobasicu. Grubo rasporedite smesu tek toliko da bude jednake debljine svuda, pa uvijte zajedno sa papirom za pečenje. Vežite vrpcom jedan kraj kao bombonu.
Sa drugog kraja nabijte smesu tako što ćete uvrtati kraj papira kao da cedite. Zavežite vrpcom i na tom kraju pa stavite u frižider. Posle nekog vremena (kod mene je trebalo da prođe 1 sat) izvadite kobasicu iz frižidera, odvijte papir pa pospite šećerom u prahu i uvijte u celofan. Držite u frižideru do sečenja. Od jedne kobasice isekla sam oko 25 kolačića debljine 7mm.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!