Home Recepti Čokoladni ispucali keksići

Čokoladni ispucali keksići

redakcija

Sastojci:

46 kolačića
200g čokolade za kuvanje (u originalnom receptu: obična poluslatka čokolada)  
90g margarina za kuvanje sa ukusom slatke pavlake (u originalnom receptu: neslani maslac)
115g kristal šećera koji je odstajao sa polovinom štapa burbon vanile (u originalnom receptu: običan kristal šećer)
3 manja jaja
5ml ili jedna kašika ekstrakta vanile
215g običnog svenamenskog mekog brašna
25g ili 3 pune supene kašike kakaoa
1/2 kašike praška za pecivo
prstohvat soli
150g šećera u prahu 

Priprema:

Podelite sastojke:
1. Čokolada, margarin, šečer, jaja i ekstrakt vanile.
2. Brašno, kakao, prašak za pecivo i so.
3. Šećer u prahu.
Čokoladu i margarin zajedno topite na tihoj vatri dok ne dobijete kompaktnu masu. 
Kada je čokolada istopljena, sklonite šerpu sa vatre, dodajte šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi.
Dodajte jedno po jedno jaje, posle svakog dodavanja dobro izmešajte smesu.
Začinite ekstraktom vanile i promešajte. U posebnoj činiji pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Čokoladnu smesu dodajte brašnu pa mešajte dok ne dobijete kompatno testo. Prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena. U posebnu posudu sipajte šećer u prahu. Kašičicom vadite testo, oblikujte kuglice prečnika 1,5 do 2cm. Kuglice dobro uvaljajte u prah šećer pa ređajte na vrlo malo nauljen pleh (razmak između kuglica bi trebalo da bude velicine kuglica). Pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni.
Prijatno! Vaša Mila!

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!