Home Recepti Brownies

Brownies

redakcija

Kako god da ga poslužite ovaj kolač je apsolutni hit i pravi izbor ako vam na večeru dolazi raznovrsno društvo. Svi vole čokoladu i
svi vole sladoled – nema omaške. Zanimljivo mi je što u testo ne ide čak ni gram čokolade (ako se izuzmu komadići čokolade)
a ukus je takooooo čokoladan. Braunis je vrlo lako pripremiti,  ne traže mnogo vremena i truda.
Za kišno nedeljno po podne  nećete pronaći bolju poslasticu.

Sastojci:

– šolja 240ml
– 240g putera
– 2 i 1/4 šolje šećera
– 4 jajeta
– 1 šolja i 1/4 gorkog kakao praha
– prstohvat soli
– 1 kašičica praška za pecivo
– 1 kašičica mlevene espreso kafe
– 1 kašika ekstakta vanile
– 170g brašna
– 100g lomljene mlečne, tamne ili bele čokolade

Priprema:

Zagrejati rernu na 170 stepeni a manju tepsiju ili pleh (đuveč) obložiti papirom za pečenje.
Puter blago otopiti na pari pa dodati šećer. Grejati uz povremeno mešanje dok se šećer skoro ne otopi. Skloniti sa vatre, promešti
nekoliko puta pa vratiti na vatru da se šećer potpuno otopi. U odvojenoj posudi pomešati jaja, kakao, so, prašak za pecivo i vanilu,
mutiti mikserom dok ne postane glatko. Pomešati rastopljen puter i kakako masu pa postepeno dodavati brašno sve vreme mešajući. Na kraju
umešati komadiće čokolade i razliti u pleh. Rasporediti kašikom testo po plehu i staviti u zagrejanu rernu. Peći 35-40 minuta.
Služiti toplo ili hladno, sa sladoledom..

Do sledećeg ponedeljka, vaša Mila!
www.milinkuvar.com

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!