Home Recepti Američke krofne

Američke krofne

redakcija

Sastojci:

560-580g brašna
1/2 kašičice soli
1 kesica suvog kvasca
115g rastopljenog putera
260ml blago zagrejanog mleka
2 kašike šećera
2 jaja, umućena
+ šećer i malo cimeta za valjanje

Priprema:

Pomešajte brašno sa solju pa ga podelite na dva dela. U jednu polovinu umešajte suvi kvasac a drugu polovinu ostavite sa strane. Otopite puter, blago zagrejte mleko i umutite jaja. U mleko umešajte šećer, a zatim i otopljen puter. U brašno koje ste pomešali sa kvascem umešajte mleko sa puterom, zatim umućena jaja a zatim dodajte i drugu polovinu brašna. Zamesite testo meko i glatko testo. Stavite gotovo testo u blago nauljenu posudu, pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da prenoći.
Testo izvadite iz frižidera barem 2 sata pre korišćenja da stoji na sobnoj temperaturi. Nakon dva sata (mada sam ja to uradila posle pola sata pa sam kasnije produžila vreme narastanja) razvaljate blago pobrašnjeno testo oklagijom na debljinu malo manju od 1 cm. Poslužite se okruglim kalupima u dve veličine ili velikom i malom čašom. Izvadite krofne i ređajte ih na vrlo malo pobrašnjen stolnjak. Ponavljajte sve dok imate testa. Ostavite krofne da narastaju barem 45 minuta.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!