Home InfoČitaoci pišu 3 TOP NAČINA DA UŽIVATE NA DAN GRČKE MUZIKE

3 TOP NAČINA DA UŽIVATE NA DAN GRČKE MUZIKE

by redakcija

Kao što naslov kaže u ovom tekstu ćemo se pozabaviti razlozima zbog kojih treba posetiti Dan Grčke muzike u Smederevu 19. novembra.

Hm, pa grci ne dolaze kod nas stalno, zar ne? Koliko dugo niste videli grke u Smederevu? Nije baš svakodnevno… Hm….. A koliko dugo niste videli grke koji šetaju ulicama Smedereva? Hm… To još ređe…. Aaaaaa, koliko dugo niste videli grke kako šetaju ulicama Smedereva i sviraju iz peta toliko jako da se tzatziki može osetiti u vazduhu?

Mmmmmmmmm, Tzatziki Humus…..

 

Elem, tzatziki na stranu za sada. Evo 3 TOP RAZLOGA ZBOG KOJIH TREBA POSETITI DAN GRČKE MUZIKE:

 

1. Možete piti popodnevnu kafu, prezalogajiti piletinu u ZAMKU (tzatziki obavezan) i pratiti povorku GRČKIH TRUBAČA kako prolazi pored vašeg omiljenog lokala.

Da, dobro ste pročitali. U subotu u 12h će ulica KRALJA PETRA POSTATI GRČKO-SMEDEREVSKA GUČA. Uz dobro poznat ambijent i odličan has u Zamku ili ATW-u možete ispratiti gestovnu simboliku Srpsko-Grčkog prijateljstva i uživati u trubačima koji se čuju jednom u…. Koliko? Deceniji??? Haha, kakva prilika da snimite događaj svojim telefonom i šerujete sa onima koju su van Smedereva. Ne znaju oni kakve prilike za opštenarodna veselja imamo mi ovde u našem gradu.  

Dobro, možda ne izgledaju kao oni iz Guče ali ima taj prizvuk…

 

2. Za dvesta kinti možeš slušati filharmoniju

Ako te GRČI TRUBAČI toliko ne zanimaju i želiš neko raskošnije iskustvo a šljaka ti ne dozvoljava da priuštiš nešto skuplje od neta i kraćih putovanja onda je ovo idealna prilika za tebe, prilika decenije! Po ceni od dva espressa možeš priuštiti sebi filharmoniju na uvce, još ti Grci došli na prag… Pa gde ćeš dalje.. PA IMA DALJE…. Ništa lepše nego kad ti uz koncert još i Alexis Cipras pošalje i besplatatnu teglu tzatzikija za sve prisutne nakon završetka koncerta. I sve to u znak dugogodišnjeg prijateljstva Srba i Grka. Satira, nema besplatnog tzatzikija, samo koncert za dvesta kinti… Malo li je?

 

3. I TREĆA I NAJBITNIJA STAVKA……. ZORBAAAAAAAAAAAAAAAA

Za sve koji ne znaju šta je ZORBA uveravam vas…. ZNATE SAMO SE PRAVITE! Zamislite za 200 kinti slušate Zorbu i tapšete rukama u punoj sali pred izlazak u birtiju, klub, restoran ili bilo koje drugo mesto gde se sluša glasna muzika i ispija alkohol! Uh kako dobra podloga za subotnju noć….

 

Znači raspoloženje, masline, Grčka muzika, vino, igra i smeh i… Ouzo…  Gde ćeš lepšu subotu. Želim vam svima lep provod od srca. Vidimo se 😀

Autor: VukM

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!