Home InfoČitaoci pišu Zanimacija za mališane ili zarada na bolesnoj deci?

Zanimacija za mališane ili zarada na bolesnoj deci?

by Redakcija

Našoj redakciji je nekoliko naših sugrađana u periodu od svega par dana pisalo i skrenulo pažnju na situaciju koja je veoma čudna i nesvakidašnja.

Na Dečijem dispanzeru smederevskog Doma zdravlja od skoro se nalaze sprave za zabavu. Tu su  konjić i automobil za ljuljanje i hvataljka za igračke.

Oni koji su rešili da na ovaj način bolesnim mališanima prekrate vreme čekanja na pregled, i možda pomognu roditeljima (ako je to bila namera) nisu računali da ovo može i pogoršati muke u čekaonici.

Kada su gužve (a roditelji kažu da su vrlo često gužve),  bolesni mališani već nervozni od čekanja za pregled kod svog lekara, sad čekaju i red za zabavu. Razdražljivi zbog bolesti, mališane dovodi do suza nestrpljenje kada će zauzeti mesto na konjiću ili u automobilu.

I sve to, možda bi moglo donekle i da se razume, odnosno da se dobre namere opravdaju, da nije i naličja ove priče.

Žeton za “vožnju” od svega minut-dva košta 50 dinara!
Da li je to neko ipak hteo da zarađuje na bolesnoj deci?

 

„Deca plaču kada dolaze kod lekara a sada plaču i roditelji jer čekanje na pregled traje više od sat vremena.  Uz svu muku i plaćanje lekova sada muka i kako deci objasniti pred 100 ljudi da nemam pare za tako nešto. Koliko žetona od 50 dinara može da se sprži za to vreme. Prosek zabave po igrici je 2 minuta. Kablovi su zabodeni u državnu utičnicu što znači da je struja besplatna za organizatora ovih igrara.“ – kaže vidno revoltirana majka jednog mališana za SDCafe.rs

Događa se da roditelj nije poneo novčanik, ako je u žurbi pohitao s detetom do lekara, ili jednostavno nema novca,  situacija može biti i gora od prethodno opisane. Kako detetu objasniti, i urazumiti ga da ne može da se vozi ili igra baš sada?

Pitanje za odgovorne je: Ako ste već hteli da ulepšate čekanje deci, zbog čega ste dozvolili da neko na njima zarađuje?
I ko je taj koji zarađuje? Ili  kuda ide novac iz konjića i autića?

Slične vesti

3 comments

Žika 03.12.2021 - 18:42

Ovi nazadni naprednjaci izgleda ni o čemu ne razmisle dva puta. Nego „što na um to na drum“. Trebalo bi proveriti ko je postavio automate i gde idu pare. To bi dalo odgovor na pitanje da li se radi o gluposti, gramzivosti ili o (najverovatnije) oba.

Reply
Marko 04.12.2021 - 23:54

Prolazio sam pored bolnice i svratim da vidim ime firme koja priređuje ovaj hali gali.
Kad ono nigde nema naziv osim nekih kineskih slova al to je firma koja ih pravi.
Ima broj telefona za informacije, valjda da zoveš ako proguta žeton (kevooo)
Ovo je neko javno privatno partnerstvo gde je smišljeno da i jedni i drugi muzu narod na sitno i preko dece. Svaki dan kaplje stoposto lova.
Nadam se da će posao brzo da im propadne i da im hali gali padne niz stepenice kada ga budu iznosili.
Da je za decu džabe da jašu prvi bi išao da kažem direktoru HVALA.
A ovako…..

Reply
Rcomma 03.06.2022 - 22:44

Sledeći korak – postaviti poker aparate na ortopediji 🙂

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!