Home Info Zorana Arunović osvojila Kup, počinje pripreme za EP

Zorana Arunović osvojila Kup, počinje pripreme za EP

by redakcija

 

Strelkinja Crvene zvezde Zorana Arunović pobedila je u pojedinačnoj konkurenciji u vazdušnom pištolju na Kupu Srbije u Smederevu, a rekla je da će joj taj trijumf doneti dodatno samopouzdanje pred Evropsko prvenstvo u Danskoj.
 
Takmičari u Kupu Srbije su se borili po novim pravilima, u kojima se u finale ne prenose rezultati iz kvalifikacija.
 
"Bilo je prilično dobro, čak i za mene je bio iznenađujuće dobar rezultat. Meč nije bio gladak, ali me raduje to što sam uspevala da se izvučem iz problema u koje sam upadala, što je za mene iznenađujuće u ovom trenutku i donosi mi dodatno samopouzdanje pred Evropsko prvenstvo", rekla je Arunovićeva agenciji Beta posle finala.
 
Nedavno su u streljaštvu promenjena pravila, tako da se u finale ne prenose rezultati iz osnovnog dela, što ne odgovara mnogim strelcima, uključujući i Zoranu Arunović.
 
"U finalu opet počinjemo od nule i tu svako ima priliku da pobedi…Ova promena mnogo utiče na način razmišljanja…Finale je jedino bitno i sada svi gledaju da se sačuvaju za finale, a opet naprave dobar rezultat u kvalifikacijama. Finale je sada 70 odsto sreća i 30 odsto umeće, što ja mislim da nije dobro", objasnila je
srpska olimpijka.
 
Članovi reprezentacije Srbije ostaće u Smederevu i u ponedeljak početi pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se održava od 23. februara do 3. marta u danskom gradu Odense.
 
Zorana Arunović je rekla da ne može da prognozira nikakav pojedinačni rezultat, već možda samo ekipni.
 
"Ostajemo u Smederevu na pripremama koje počinju u ponedeljak. Ne mogu ništa da kažem što se tiče očekivanja. Bobana (Veličković) i ja smo imale dobre rezultate i možda možemo u Danskoj do ekipne medalje, ali je sada sve neizvesnije u pojedinačnoj konkurenciji", rekla je Zorana Arunović.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!