Home InfoČitaoci pišu Sex u fontani u centru Smedereva!

Sex u fontani u centru Smedereva!

redakcija

99,5% vas je kliknulo na ovaj link zbog „viralnog“ naslova koji pleni i tera kursor miša da se parkira na link a da vaš kažiprst (ukoliko ste desnoruk ili desnoruka) klikne na levi klik vašeg miša, dok mozak već interpretira naslov koji ste pročitali pokušavajući da vizualizuje situaciju.

Neverovatno je koliko pojedini ljudi, koristeći internet (uglavnom facebook) ne koriste mozak. Ne tako davno, pre samo par godina, proces informisanja i saznanja pri prikupljanju informacija na internetu imao je sledeći tok: vidiš članak – pročitaš naslov – otvoriš vest – pročitaš tekst – vidiš sliku – razmisliš o svemu – formiraš svoje mišljenje – komentarišeš.

Toliko je sve danas postalo sajber-instant-besmisleno da se i taj proces drastično ubrzao preskačući najbitnije korake u postupku, te danas imamo: vidiš članak – pročitaš naslov – komentarišeš! Da se slučajno ne umoriš čitajući nešto ne daj Bože, pu pu daleko bilo. Veliki procenat ljudi danas na društvenim mrežama „guta“ sve i svašta ne obraćajući pažnju na suštinu i poentu samog članka.

Eto, mali savet za one koji otkrivaju internet misleći da ako znaju da klikću po facebook-u, znaju za Like, Share, Attach, Messages, Events i ostale velike cukenberške mudrolije, da su najpametniji i da im je sve dozvoljeno, da ukoliko žele da komentarišu šta god, prvo pročitaju SVEEEEE, pa da razmisle i onda tek postave komentar.  U suprotnom, ispašće glupi u društvu!

A na Fejsu je mnogo veće društvo koje će to saznati!

SDCafe.rs

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!