Home ZanimljivostiUmetnost „Koštana“ najbolja predstava Novog tvrđava teatra

„Koštana“ najbolja predstava Novog tvrđava teatra

by redakcija

Najbolja predstava festivala Novi tvrđava teatar je "Koštana" Borisava Stankovića u režiji Andraša Urbana i izvođenju subotičkog Narodnog pozorišta, saopštili su danas organizatori te manifestacije održane u Vili Stanković u Čortanovcima.

 

Prema odluci žirija u kojem su bili pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević (predsednik), glumica Aleksandra Pleskonjić i novinarka Nataša Gvozdenović, Urban je nagrađen za najbolju režiju a Emina Elor za najbolju žensku ulogu – Koštane, u istoimenoj predstavi.
 
Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Zoranu Čubrilu za ulogu Telemana u predstavi "Mirni dani u Miksing Partu", Erlenda Lua u režiji Borisa Liješevića i izvođenju Zagrebačkog kazališta mladih.
 
Na međunarodnom ambijentalnom pozorišnom festivalu, koji je prethodnih godina održavan u Smederevskoj tvrđavi pa preseljen nakon što su smederevske gradske vlasti prekinule saradnju sa osnivačem te manifestacije, od 5. do 9. jula u ambijentu Vile Stanković izvedene su četiri predstave na pozornici pod otvorenim nebom.
 
Program je počeo predstavom "Spletka i ljubav", po tekstu Fridriha Šilera u adaptaciji Nebojše Romčevića, u režiji Nemanje Rankovića i izvođenju Narodnog pozorišta iz Užica, a nastupio je još i Teatar Maska iz Bukurešta sa predstavom "Park" po tekstu i u režiji Mihaja Malaimarea.
 
Predsednik Saveta festivala je Vida Ognjenović, organizator je novoosnovano udruženje građana "Novi Tvrđava teatar", a pokrovitelji su Pokrajinska vlada Vojvodine i Opera i Teatar "Madlenijanum" iz Zemuna.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!