Home ZanimljivostiTehnologija Prvi Open Source Virtuelni Desktop

Prvi Open Source Virtuelni Desktop

redakcija

Drago nam je da možemo da objavimo izdanje novog i 100% Open Source Ulteo proizvoda: „Open Virtual Desktop„-a !
Namenjen da bude instaliran na server u lokalnoj mreži, Open Virtual Desktop može doneti aplikacije – Linux aplikacije za sada, a Windows
aplikacije početkom 2009 – korisnicima koji su povezani na istu mrežu, pretpostavljajući da mogu da koriste kompatibilni web pretraživač poput Firefox-a ili Internet Explorer-a. Kao rezultat, nije potrebna bilo kakva prethodna instalacija na klijentskoj mašini.

Na neki način, „Open Virtual Desktop“ („OVD“), je slobodna – besplatna (i sa mogućnošću instalacije) verzija  „Online Desktop“-a  koji se na Internetu koristi već 12 meseci i do sada je postigao preko 140,000 korisničkih sesija. Dodatno, rešenje nudi odličnu administrativnu konzolu, i može se lako povezati sa Aktivnim Direktorijumom (Active Directory) ili LDAP korisničkim direktorijumom. Takođe može da koristi CIFS fajl servere (Windows ili Samba), tako da korisnici mogu odmah pristupiti svojim dokumentima iz aplikacija koje se pokrenu na OVD-u.

Open Virtual Desktop je rezultat višemesečnog rada inženjerskog tima Ultea, a dizajnirano je uz pomoć eksperata za virtuelizaciju desktopa.
Više informacija na http://www.ulteo.com

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!