Home InfoHronika Pritvor za osumnjičenog za nanošenje teških povreda

Pritvor za osumnjičenog za nanošenje teških povreda

by redakcija1

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, osumnjičenom Z.L. (36 godina), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda, određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

Kako se navodi, postoje okolnosti koje ukazuju da bi on, boravkom na slobodi, uticao na oštećenu i svedoka, kao i da bi mogao da ponovi krivi;no delo.

Osumnjičenome se stavlja na teret da je krajem novembra 2023. godine u Smederevu, u večernjim satima, ponevši sa sobom metalnu šipku, bez najave ušao u kuću oštećene stare 57 godina.

Nakon kraće rasprave i upućenih pretnji, najpre joj je zadao više udaraca u predelu glave i tela, nanevši joj teške telesne povrede u vidu dve frakture lobanje i otvoreni prelom desne šake, kao više hematoma u predelu grudnog koša i nogu.

Pošto je prethodno polomio dva mobilna telefona i računar oštećene, osumnjičeni je napustio lice mesta.

Događaju su najverovatnije prethodili neraščišćeni računi između osumnjičenog i oštećene koja mu je, kako navode iz OJT, u ranijem periodu, u više navrata pružala usluge otklanjanja crne magije.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca je odmah izvršen uviđaj lica mesta, a nakon sprovedenih hitnih i intenzivnih radnji, u saradnji sa nadležnom policijskom upravom, najpre je utvrđeno da se osumnjičeni nalazi na teritoriji Grada Beograda na nepoznatoj adresi.

Za njim je raspisana potraga, da bi pre dva dana u Sirakovu, prilikom redovne kontrole od strane policijskih službenika Policijske stanice u Velikom Gradištu, bio utvrđen identitet osumnjičenog, nakon čega je i sproveden u prostorije PU u Smederevu.

Najpre mu je određeno zadržavanje, a nakon salušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu i pritvor.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!