Home InfoDruštvo Seoska kuća za četvoročlanu porodicu iz Smedereva

Seoska kuća za četvoročlanu porodicu iz Smedereva

by redakcija1

U nameri da se vrati život u napuštena srpska sela kao i da se ujedno pomogne porodicama da dobiju krov nad glavom i uslove da se bave poljoprivredom, ovaj program je država pokrenula pre tri godine.

Konkretno, obezbeđuju se sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. To je bespovratna pomoć, a ukupan broj na ovaj način do sada dodeljenih kuća približio se cifri od 3000.

Ovo je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu koje je glavni promoter i realizator programa. U Palati Srbija potpisani su ugovori za prvih 100 kuća u ovoj godini.

Prema rečima ministra Milana Krkobabića, to su zapravo ugovori za lepšu budućnost onih koji su se opredelili da iskoriste ovakvu mogućnost.

Među novim vlasnicima kuća u 73 sela u 41 lokalnoj samoupravi u najnovijem ciklusu su i Nevena i Željko Dukić iz Vučaka. Oni su roditelji šestogodišnjeg dečaka i tek rođene devojčice. Kako najavljuju, baviće se proizvodnjom jagoda ne bi li došli do dodatnih prihoda.

U ime lokalne samouprave, ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Vladimir Nešić i istakao da je ovaj program veoma ohrabrujuć za sve mlade koji su odlučili da ostanu na selu i bave se poljoprivredom.

Program se za 2024. nastavlja i dalje do utroška opredeljenih sredstava, a najkasnije do 1. novembra pa iz Ministarstva za brigu o selu pozivaju sve zainteresovane da se prijave.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!