Home InfoHronika Rade Terzić suočen sa Biljanom Radovanović

Rade Terzić suočen sa Biljanom Radovanović

redakcija

U smederevskom Osnovnom sudu održan je glavni pretres u predmetu bivšem  beogradskom okružnom tužiocu Radetu Terziću. Tokom rasprave Terzić je suočen sa Biljanom Radovanović.
 
Sud je saslušao svedoke bivšeg  opštinskog javnog tužioca Četvrtog tužilaštva Biljanu Radovanović u njenog tadašnjeg zamenika Dušana Simića. Svedok Aleksandra Zlatić nije lično primila poziv.
 
Tužba tereti Radeta Terzića da je 2001. uticao da iz pritvora budu pušteni pripadnici "zemunskog klana" i tako zloupotrebio službeni položaj.
 
Svedokinja Biljana Radovanović izjavila je da se malo čega seća tih dana kada "niko nije znao šta se dešava", kada "je izvršen državni udar" i kada su njeni pomoćnici dolazili na posao "bledi kao kreč", a njen nivo šećera bio  25 "blizu šećerne kome "s obzirom da je "saslušavana ne kao svedok već kao osumnjičen".  
 
Sve se to dešavalo "tamo gde sam ja 'šerif'' a pojma nemam šta se dešava na mojoj teritoriji" navela je Radovanovićka i naglasila, odgovarajući na sudijino pitanje da li je iko na nju uticao da ukine pritvor Dušanu Spasojeviću, da "se nikoga ne plaši" i da niko na nju ne može da utiče.
 
Svedokinja je govoreći o komunikaciji sa kolegama rekla da neslaganje u mišljenjima ne shvata kao vršenje pritiska na nju, pa tako ne može da kaže da je na nju Rade Terzić vršio pritisak da pusti Dušana Spasojevića iz pritvora.
 
Na sudijin navod o usmenom nalogu Biljani Radovanović, svedokinja je upozorila da između višeg i javnog tužioca postoji komunikacija, a nipošto "usmeni nalog".
 
Rade Terzić se pri suočenju sa Biljanom Radovanović izjavio da "nikada nije stajao za faksom" i kao tužilac se ne seća da je "bilo sta slato" opštinskom tužiocu o Spasojevićevom zdravstvenom stanju, niti da je dao takav nalog, a ako je faks poslat sa službenog broja to "mora da bude u sudskim spisima".
 
Takav faks ne postoji u spisima, konstatovao je sudija Slobodan Ignjatović.
 
Sudjenje će biti nastavljeno u novembru saslušanjem svedoka Aleksandre Zlatić i pošto Osnovni sud u Smederevu dobije spise Višeg tužilaštva u Beogradu.

 (Kraj) msp

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!