Home InfoHronika Podignuta optužnica za silovanje i mučenje maloletnice

Podignuta optužnica za silovanje i mučenje maloletnice

Redakcija

U Smederevu Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv S. B. (38) zbog silovanja četrnaestogodišnje ćerke njegove bivše supruge. Optužnica ga tereti da je u noći između 30. i 31. decembra 2020. godine, u jednoj napuštenoj kući u okolini sela Osipaonica kod Smedereva, silovao pastorku čak tri puta. Tokom napastvovanja ju je mučio i davio, sve vreme joj govoreći da će je ubiti ako ga nekome oda, saznaju Večernje novosti.

S. B. se te noći sa pastorkom vraćao iz Požarevca, gde ju je odveo u posetu njenoj majci koja ga je nešto ranije ostavila, i otišla da živi sa drugim muškarcem.

On je, kako se veruje, sam ponudio devojčici da je povede majci, verovatno sa namerom da ženu nagovori da mu se vrati. Ona je to odbila. Kada se sa devojčicom vraćao u Smederevo, deo puta prešli su pešice, jer nisu stigli na voz. Tada ju je silovao.

Devojčica se posle napada požalila sestri, koja je silovanje prijavila odmah policiji, a S. B. je, nakon potrage, uhapšen istog dana. Krio se u Kostolcu, gde je i uhapšen.

Uprkos pretnjama, devojčica je sve ispričala i baki, majčinoj majci sa kojom živi i koja je njen zakonski staratelj. Sa bakom je živela skoro sve vreme dok joj je majka bila u braku sa S. B.

Inače, S. B. iz desetogodišnje vanbračne veze s majkom pastorke ima ćerku. Devojčica je stara sedam godina, i trenutno se nalazi u hraniteljskoj porodici.

Kako je Novostima potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, S. B. se tereti za produženo krivično delo silovanje, za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od pet do 15 godina.

Osumnjičeni je do sada osuđivan čak pet puta. Osim krađe i napada na službeno lice, osuđivan je dva puta zbog nasilja u porodici.

Osumnjičeni S. B. je od hapšenja je u pritvoru. Odlukom Višeg suda u Smederevu, pritvor mu je u ponedeljak produžen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

 

J.Ilić/Večernje novosti

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

Smederevac 21.04.2021 - 10:46

Odlicno -trebalo je dobro placenoj Gospodi pola godine da nesto konacno urade !

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!